E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

Analiza

BATËRDI TË ILINDENIT

Shkruan: Denko Maleski Për tridhjetë vjet kemi ëndërruar për bashkim të paktën në Ilinden, festën e madhe të popullit maqedonas dhe të bashkësive të tjera...

DARKA E PA PAGUAR

Shkruan: Lutfi Dervishi  Një darkë në restorantin e njohur Guva në Berat, prodhoi më shumë “lajme” dhe pëlqime se fletë arrestet e SPAK për 8...

PAFUNDËSIA E QENIES NJERËZORE NË DIMENSIONET E ETIKËS

Jo çdo raport dhe veprim njerëzor përcaktohet nëpërmjet normave dhe sanksioneve juridike apo rregullave tjera. Dimensioni përcaktues dhe diferencues i qenësisë njerëzore është vetëkontrolli...

ALO, TELEKOM! DËSHPËRIMISHT NA DUHET EVROPA!

Shkruan: Xhelal Neziri Se çfarë trajtimi kanë klientët nga ana kompanive, tregon dita e sotme. Mosfunksionimi i rrjetit të Telekomit kaloi pa asnjë reagim dhe...

NACIONALIZMI PRIMITIV DHE POLITIKA E JASHTME

Shkruan: Denko Maleski Dhe sado e çuditshme të na duket këtu në Maqedoni, një vend ku të gjithë kuptohen në politikën e jashtme dhe futbollin,...

VIZITA E KURTIT, FOBITË E KONTEKSTEVE TË PAQENA

Pikërisht, në këtë kontekst fobish të paqena u vendos edhe ardhja e Kurtit në Çair të Shkupit dhe në Tetovë, duke kërkuar dënimin e...

VIZITA E ALBIN KURTIT

A ishte e keqdizejnuar vizita e Kurtit të premten në Tetovë dhe Çair? Padyshim se po. Partitë opozitare shqiptare këtu ndoshta fituan një unifikues,...

METASTAZA E MENDJES

Gazetarët tradicionalisht janë shumë të kujdesshëm për atë që publikojnë. Ka shumë raste kur gazetarët diskutojnë me autoritetet se çfarë duhet dhe çfarë nuk...

KUR BALLKANI DESHI TË BËHET EUROPË PA EUROPËN

Me largimin e Shqipërisë kjo nismë e humbi karakterin rajonal. Pjesë e saj tash mbetën vetëm Serbia dhe Maqedonia e Veriut, gjë që e...

SËRISH, DISA FJALË PËR MARRËVESHJEN E OHRIT

Gjatë këtyre dy dekadave Marrëveshja Kornizë e Ohrit (MKO) u nënçmua, u propozuan dhe propozohen alternativa, u shpall e vdekur...Kundërshtarët e këtij dokumenti nuk...

Latest news