E diel, 28 Maj, 2023

CATEGORY

PODCAST

PODCAST – MENAN SELIMI: NGA CAMBRIDGE KTHEHET NË TETOVË

Autore: Ramanda Shehu Të rinjtë ikin në vendet e zhvilluara të Bashkimit Evropian (BE), ku gjejnë vende pune shumë më të paguara se në vendlindje....

KDP-PODCAST: PRANVERA KASAMI – RINIA DHE POLITIKA

Pse të rinjtë nuk marrin pjesë në politikë? Cili model u paraqitet për ta ndjekur: atë të Lindjes apo Perëndimit? Si të nxitet pjesëmarrja...

KDP VIDEO-PODCAST: AKADEMIK BEXHETI PËR PROPBLEMET DHE SFIDAT E ARSIMIT

Si është arsimi i së sotmes? Si duhet të jetë nesër? Digjitalizimi, zhvillimi teknologjik dhe globalizimi kërkojnë koncepte të reja në arsimin e lartë,...

VIDEO-PODCAST ME BARDHYL ZAIMIN: PSE (S’)LEXOJMË?

Pse nuk lexojmë? Si është e mundur që kemi shumë e më shumë palestra sesa librari apo biblioteka? Muskujt para mendjes? A ka krijues...

VIDEO-PODCAST ME SOCIOLOGUN, ALI PAJAZITI: MJEGULLA E MODELEVE SHOQËRORE

Shoqëritë që kalojnë nëpër një proces të vështirë tranzicioni zakonisht kanë probleme me modelet shoqërore. Janë një sërë faktorësh që i përcaktojnë këto modele,...

#KDP #PODCAST: DILEMA E TË RINJVE – TË QËNDROSH APO TË IKËSH?

Sipas të dhënave të OSBE-së për periudhën 2012-2016, nga Maqedonia janë larguar në vit rreth dhjetë mijë njerëz, kryesisht të rinj, nga Serbia 15.700...

VIDEO-INTERVISTË, AHMETI: KEMI PUNUAR PËR NGRITJE TË CILËSISË NË UT

Në nëntor të vitit të kaluar Senati i Universitetit të Tetovës, njëzëri ka zgjedhur si ushtrues i detyrës rektor i Universitetit të Tetovës, prof....

VIDEO/INTERVISTË, CEKA: EDUKIMI EKONOMIK MUNDËSON ZHVILLIM TË GJITHANSHËM

Në një intervistë ekskluzive për KDP, drejtori ekzekutiv i Institutit Alternativa Liberale, Orhan Ceka, thekson se nëpërmjet programeve të ndryshme instituti që ai drejton...

VIDEO-INTERVISTË, KADRIU: NDRYSHIMET KUSHTETUESE TË DOMOSDOSHME, TË MOS NEGLIZHOHEN SHQIPTARËT

Në një intervistë ekskluzive për KDP, nënkryetarja e Lëvizjes Besa, Besa Kadriu, thotë se ndryshimet kushtetuese përfshijnë elemente shumë të rëndësishme në aspektin normativ,...

VIDEO-INTERVISTË, AVZIU: INVESTIMI GJIGANT ITALIAN DO TA GJALLËROJË KODRËN E DIELLIT

Tashmë është në fazën e finalizimit marrëveshja me kompaninë italiane “Techno Alpin” për investim strategjik në Kodrën e Diellit. Një investim i shumanshëm që...

Latest news