E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

Prokultura

RUPERT MURDOCH DORËHIQET NGA DREJTIMI I FOX NEWS DHE FOX CORP

Nuk ka patur ndonjë njoftim deri tani se pse zoti Murdoch e mori këtë vendim në këtë moment, -përcjell KDP njoftimin e Zërit të...

DËMET E KULTURËS SË RRENËS

Nga albanologu mendjendritur Selman Riza, do të duhej të mësonin për kulturën e rrenës një tezë paralajmëruese, të cilën ai e formuloi si vijon:...

TREMB DHE TRONDIT

Migjeni është i vetëdijshëm për këngën e tij skandaloze që shprish çdo kufi artistik, që për herë të parë të lindë poezia dhe proza...

DORËSHKRIMET NUK DIGJEN KURRË!

“Mjeshtri dhe Margarita” është gjithashtu romani himn i dashurisë. Margarita është përsëritja e heroinës së Faustit, si për të na kujtuar se Mjeshtri është...

HARTA SHPIRTËRORE E IDENTITETIT

Murat Isaku “Ngutem të marr një frymë” Botues “Pipaj&Camaj”- Shkodër Këngëtimi lirik i Murat Isakut merr udhë nga sentimentet e një bote të ndërprerë, të tkurrur,...

NJË GRAVURË E GJALLË NË LËVIZJE

(Në përkujtim të aktorit Xhevat Qorrajt (1947 – 2023), me rastin e vdekjes së tij) Dy fragmente nga vështrimi për filmin “Proka”, skenarin e të...

SHUHET GJUHËTARI I NJOHUR, BAHRI BECI

Fusha kryesore e veprimtarisë shkencore-kërkimore të Bahri Becit ka qenë historia e dialekteve dhe nëndialekteve të shqipes. Brenda kësaj problematike vend qendror zunë studimet...

ABSURDI I KËRKIMIT TË LUMTURISË

Dy gjenitë dhe klasikët, Nitsche dhe Dostojevski, ishin zhytur thellë tek shpirti i njeriut, duke eksploruar, në fund kishin zbuluar se njeriu mbetet i...

E ARDHMJA E HIP-HOP-IT DO TË JETË MË PAK AMERIKANE DHE MË SHUMË GLOBALE

Larg nga të qenit gati për të rënë nga trendi , hip-hopi sapo ka filluar një periudhë të re: me më shumë artistë nga...

KEQKUPTIME TË SHMANGSHME

Titulli i këtij shkrimi: Keqkuptime të shmangshme, është tepër optimist, kur kemi parasysh vështirësitë e mëdha dhe punën e madhe që kërkon shmangia, pakësimi i...

Latest news