E shtunë, 24 Shkurt, 2024

CATEGORY

Aktuale

ZGJEDHJET PRESIDENCIALE, FILLOJNË PËRPLASJET MES PARTIVE

Lideri i LSDM-së Dimitar Kovaçevski, ka refuzuar të komentojë idenë e fundit të kreut të BDI-së Ali Ahmeti, në lidhje me ndryshimin e kushtetutës...

IKKA KËRKON ÇMIM TË HARMONIZUAR PËR PAGESËN E KONTABILISTËVE

Duke marrë parasysh kërkesat e anëtarëve dhe zhvillimet aktuale ekonomike në vend dhe në sektor, bordi drejtues i Institutit të Kontabilistëve dhe Kontabilistëve të...

INFOGRAFIKË/ SI KA NDRYSHUAR PAGA MESAATARE BRENDA NJË VITI?

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, indeksi i pagës mesatare mujore neto të paguar për punonjës në dhjetor 2023, krahasuar me dhjetorin...

UEJL- PRAKTIKË MOTIVUESE NË MODELET E FINANCIMIT TË ARSIMIT TË LARTË NË MAQEDONINË E VERIUT

Në organizim te Qendrës për Hulumtime Strategjike të ASHAM-it, Konferencës Ndëruniversitare dhe Këshillit Nacional për Zhvillim të Arsimit të Lartë, u mbajt debati shkencor...

SHPALLËN TË PAFAJSHËM TË AKUZUARIT NË RASTIN “THESARI”

Sasho Mijalkov, Goran Grujovski dhe Toni Jakimovski, të akuzuarit në rastin "Thesari", sot janë shpallur të pafajshëm për furnizim të pajisjes elektro-komunikuese për nevojat...

AHMETI: IDEJA QË PRESIDENTI TË ZGJIDHET NË KUVEND ËSHTË E BDI-së

Ahmeti ka theksuar se ideja që presidenti të zgjidhet në kuvend buron që nga kongresi i vitit  2016 i BDI-së e këtej. Ndërkohë, duke...

INFOGRAFIKË/ SA JANË BURSAT STUDENTORE NË VENDET E BALLKANIT PERËNDIMORË?

Në infografikë e mëposhtme në përjashtim të të dhënave  të Bosnjë dhe Hercegovinës, shohim se sa është vlera mujore e bursave studentore në vendet...

THE GUARDIAN: XHIRIME MIGRANTËSH TË ZHVESHUR NË KUFIRIN SERBI-MAQEDONI

Gazeta britanike The Guardian ka publikuar një video të një grupi burrash me të brendshme duke ecur rrugës në të ftohtë dhe në errësirë....

AHMETI: PARALAMENTI TË ZGJEDH PRESIDENTIN DHE ZV-PRESIDENTIN

Kreu i Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI), Ali Ahmeti, të ejten, ka kërkuar që të nis referendumi që presidenti të zgjidhet në Kuvend me...

Latest news