E premte, 24 Mars, 2023

CATEGORY

JAVA

AFËR 1 MILION AZILKËRKUES NË BE, SHQIPËRIA E PESTA NË EVROPË

Shqipëria është në vendin e pestë sipas kërkesave për azil që shtetasit e saj kanë bërë në BE. I pari vend evropian me më...

NGRIRJA E ÇMIMEVE, OEMVP APEL QEVERISË: TREGU TË FUNKSIONOJË I LIRË

Shkruan: Eljesa Dervishi  Ngrirja e çmimeve të ushqimeve mund të japë një rezultat serioz në uljen e inflacionit, vetëm nëse vazhdon edhe në muajt në...

DILEMAT MES NGRIRJES SË ÇMIMEVE DHE EKONOMISË SË LIRË TË TREGUT

Ndërkohë që qeveria ka ngrirë çmimet e disa produkteve bazë me pretendimin për të mbrojtur konsumatorët, njohës të rrethanave ekonomike kërkojnë që të lejohet...

DHUNA NDAJ MJEKËVE, PASOJË E RRËNIMT TË SISTEMIT SHËNDETËSOR

Rreth 80 përqind e mjekëve në Maqedoninë e Veriut janë deklaruar se kanë përjetuar dhunë fizike ose verbale në vendin e punës gjatë karrierës së...

PERSONAT ME SINDROMËN DOWN: TË DISKRIMINUAR E TË PARAGJYKUAR NGA SHOQËRIA, TË HARRUAR NGA SHTETI

Psikologja Blerita Mustafi Mazllami thotë se Dita Botërore e Sindromin Down duhet të na kujtojë luftën për integrimin e këtyre personave në shoqëri. ...

QEVERIA NGRIN ÇMIMET E USHQIMEVE BAZË, INSPEKTORATI DEL NË TEREN

Shkruan: Eljesa Dervishi Me vendim të Qeverisë, nga dita e sotme do të ngrijë marzhet për orizin dhe vezët me çmime nga fillimi i këtij...

KRIZA EKONOMIKE, SA ARRIJNË BURSAT TË MBULOJNË SHPENZIMET E STUDENTËVE?

Bursat janë një burim i rëndësishëm i mbështetjes financiare për shumë studentë për të siguruar një standard optimal jetese dhe studimi. Përkundër faktit që...

GODET JURISTI SERB: NUK DUHET FIRMA E VUÇIQIT, MARRËVESHJA E BRUKSELIT DHE ANEKSI I OHRIT JANË OBLIGUESE

Ish-anëtari i Gjykatës Kushtetuese të Serbisë, Zoran Ivosheviq, ka ka deklaruar se sipas Konventës së Vjenës për të drejtën e kontratave, janë të vlefshme...

BEKTESHI THOTË SE SHPORTA KONSUMATORE LLOGARITET GABIM, HALILI: JETA E QYTETARIT DITA-DITËS BËHET MË E RËNDË

“Fatkeqësisht çmimi i shportës konsumatore në Maqedoninë e Veriut çdo ditë e më shumë rëndon jetën e qytetarëve. Kjo flet që inflacioni i çmimeve...

PLANI I PERSPEKTIVËS EUROPIANE

Marrëveshja mes Kosovës dhe Serbisë është vlerësuar si një hap shumë i rëndësishëm në drejtim të normalizimit të marrëdhënieve mes dy vendeve, por edhe...

Latest news