E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

Opinion

SEFF 2023: KONVERGJENCË MË E SHPEJTË NË BE PËR PROSPERITET DHE STANDARD MË TË LARTË JETËSOR

Bashkimi Evropian nuk është destinacion, por është udhëtim. Shoqëria demokratike, respektimi dhe mbrojtja e të drejtave, sundimi i ligjit, multietniciteti, multikulturalizmi, lëvizja e lirë...

A MUND T’I SHPËTOJMË DEZINFORMIMIT POLITIK: NDJESHMËRIA TE GRUPMOSHAT E NDRYSHME

Brezat e rinj, të rritur me internet dhe media sociale, kanë më shumë gjasa të ndeshen dhe të përhapin dezinformata në krahasim me gjeneratat...

NJË UDHËTIM NË ZEMRËN E DASHURISË: NË KALKUTËN E NËNËS TEREZË

Kjo vizitë ishte më shumë se një gjest diplomatik: Ishte një pelegrinazh imi personal. Historia e Nënë Terezës nuk është vetëm krenari e Maqedonisë...

NJË SPEKTAKËL PËR MËRGATËN NË ZVICËR

Stadiumi ishte i mbushur me pankarta, flamuj e simbole kuqezi, ndërsa në vend të dukshëm valonin edhe dy flamujt shtetërorë, ai zviceran dhe shqiptar....

SULMUESIT NDAJ MEDIAS MUND TË BALLAFAQOHEN EDHE ME DËNIM ME BURG!

Sulmi ndaj dy kolegeve dhe kameramanit të Alsatit, si edhe pengimi i punës së gazetarit të TV 21, nuk janë thjesht sulme ndaj tyre...

EVROPA – PO, EVROPA – TANI!

Shkruan: Fatmir Besimi  Është kënaqësi e madhe për mua që në këtë kolumnë kam mundësi që opinionin t'a njoftojë për konferencën e tretë vjetore të...

RAPORTIMI I MEDIAVE MBI MOSPAGESËN E RRYMËS NË SLLUPÇAN: ENERGJETIKA U SHNDËRRUA NË ETNOPOLITIKË

 Ngjarjet në Sllupçan, edhe pse të natyrës energjetike, u shndërruan në etno-politike! A janë këto zhvillime tregues i pranisë së etnocentrizmit si fenomen i...

MANUAL PRAKTIK PËR GAZETARËT…

Manual praktik për gazetarët në konferencë shtypi më kryeministrin aktual (por edhe me pasardhësin, po qe nevoja)  Shkruan: Genc Pollo* Mbasi pashë në internet video nga...

IDENTITETI I MËRGATËS SHQIPTARE NË PERËNDIM

Sipas sociologëve, brezi i parë shumë pak i ka përgatitur dhe edukuar fëmijët, për të vazhduar integrimin, kulturën dhe emancipimin e fëmijëve të tyre....

DORASIT DHE KALLAUZËT E SERBISË NË KOSOVË

Serbia kurrë nuk do të heqë dorë së luftuari kundër UÇK-së dhe luftëtarëve të saj. Sot ajo ka bërë një kontratë me dorasin që...

Latest news