E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

Analiza

EDI RAMA I LAVDËRUAR NË ÇDO GJUHË TË BOTËS DHE I SHARË SHQIP DHE RUSISHT

Shkruan: Pëllumb Kulla Kam një kënaqësi të pamatë, që javë dhe javë më parë, pata parathënë, se Edi Ramës, po i jepej një rast i...

MICKOSKI PREFERON IZOLIMIN PARA INTEGRIMIT

A do të arrijë VMRO-DPMNE-ja që të mbetet unike dhe e pathyeshme që të mos votojë ndryshimet kushtetuese? A është qëndrimi i partisë së...

LUFTA EVROPIANE PËR VETËVENDOSJE?!

Një nga parimet bazë të demokracisë evropiane është mbrojtja dhe avancimi i të drejtave të pakicave. Diçka që mbetet vetëm një fjalë për Bullgarinë!...

PSE BALLKANI MUND TË BËHET PJESË E BE-SË SË SHPEJTI?

Washingtoni dhe Brukseli po paralajmërojnë një moment të ri në vitin 2024, që lidhet me zgjerimin e BE-së. Ky moment krahasohet me kohën e...

DEHUMANIZMI SI “VEGJETIM” NORMAL

Një skandal i këtillë shtresimesh kriminale është edhe rasti me Onkologjinë, ku tashmë ka dyshime serioze për shitje të terapive për trajtim të kancerit...

ANIJA QË PO FUNDOSET

Jetojmë në një sistem krejtësisht jofunksional, në të cilin arsimi është  në kërkim të teksteve, kultura është në margjinat e shoqërisë, ndërsa për sigurinë...

PËRRALLA EVROPIANE

Dhe në fund do të rezultojë se të gjithë po punojmë që një pjesë të qindarkave, eurove apo dollarëve tanë të kursyer t’i fusim...

PËRPJEKJA PËR NJË MODEL KREATIV MBROTHËSIE

Ekspertët theksojnë se nëse teoria mbi sistemin arsimor është një disiplinë, ajo duhet të sigurojë një platformë unike për të parë gjithë botën shoqërore....

TRENDI SHQETËSUES I ZVOGËLIMIT TË BESUESHMËRISË NË MESIN E SHOQËRISË CIVILE NË MAQEDONINË E VERIUT

Shkruan: Katerina Kollozova Heqja së vetos bullgare për fillimin e negociatave të Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Evropian, që u zhvilluan në verën e vitit...

MES RESPEKTIT PËR ISH-KRYEMINISTRIN DHE RESPEKTIT PËR TË VËRTETËN 

Ish-kryeministri Fatos Nano është një figurë me peshë të konsiderueshme në skenën politike të Shqipërisë. Vlerësimi më i madh që i bëhet sot është...

Latest news