E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

Jetë

SHQIPËRIA, NJË PIKË E RE E UDHËTIMIT, I HAPET BOTËS

Shteti ballkanik po përjeton një bum në turizëm dhe eksporte, por përballet me sfida si varfëria, krimi i organizuar dhe mbiçmimi i mprehtë i...

MALËSORI STOIK NGA MALËSIA E SHARRIT

Për shkak të dhuntisë, pasionit, mençurisë dhe aftësisë së të rrëfyerit, kanë lënë shumë vlera, virtyte dhe histori për brezat që vijnë. Njëri nga...

MES TË VDEKURISH: EKSPERTËT MJEKO-LIGJORË E KUJTOJNË TMERRIN E VARREZAVE MASIVE TË KOSOVËS

Shkruan: Serbeze Haxhiaj  Era e dekompozimit dhe trauma e zhvarrimit të trupave të fëmijëve nga varrezat masive mbizotërojnë mbi kujtimet e ekspertëve të mjekësisë ligjore...

PSE AIR JORDAN JANË AQ TË VLEFSHME

Që një palë atlete të dorës së dytë të pritet të shiten për 2 deri në 4 milionë dollarë, ato duhet të jenë shumë...

TOP 10 ARTIKUJT USHQIMORË MË TË FAMSHËM TË 10 VENDEVE

Ushqimi, fjala që ne e dëgjojmë pothuajse çdo ditë, por nëse pyetemi se çfarë është, atëherë na vjen në mendje një foto e ushqimeve...

NJIHUNI ME APOLLON, ‘IPHONE’-IN E ROBOTËVE HUMANOIDË

Humanoidët që merren me punët e shtëpisë ose ndërtojnë habitate në sipërfaqen e Hënës mund të tingëllojnë si diçka nga fantazitë shkencore. Por ekipi...

A ËSHTË KJO VERA E TURISTËVE TË KËQIJ?

Nga vandalizimi i vendeve antike deri te mosrespektimi i kulturës lokale, ne jemi gjithnjë e më të vetëdijshëm për sjelljet e gabuara të udhëtarëve...

HISTORIA E FASTFOOD-IT: 10 ZINXHIRËT MË TË VJETËRA TË USHQIMEVE TË SHPEJTA NË BOTË

Ndërsa vendet dhe qytetet e tjera kanë pasur "ushqim të shpejtë" (ushqime që mund të gatuhen dhe të hahen në lëvizje) për shekuj me...

LAKORJA E JETËS

Pse, pas moshës së mesme, njerëzit bëhen më të lumtur ndërsa po plaken. "Të jesh një shërbëtore e vjetër", thotë një nga personazhet në...

10 HOTELET ME NUMRIN MË TË MADH TË DHOMAVE

Çfarë e bën një hotel madhështor? A është numri i yjeve? Vendndodhja? Lloji i popullaritetit që reklamohet nga të famshëmit, njerëz të pasur dhe...

Latest news