E diel, 19 Maj, 2024

CATEGORY

CAMPUS

FOTO | “DITA E HAPUR” NË UEJL: MATURANTËT “VËRSHOJNË” KAMPUSIN

Sot (10 maj 2024), në një atmosferë mikpritëse në Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL), u mbajt manifestimi tradicional "Dita e hapur" për maturantët e...

RCC: HAPET NOMINIMI PËR GRATË SIPËRMARRËSE TË VITIT 2023 TË BALLKANIT PERËNDIMOR

Gjashtë gra sipërmarrëse nga Ballkani Perëndimor do të vlerësohen për suksesin e tyre në në veprimtari të ndryshme të biznesit. Sikurse njofton kdp.mk, kjo...

BE, “BALLKANI I HAPUR” PËRBALLË “CUNAMIT” TË MADH GJEOPOLITIK

Shkruan: Agron Shaqiri Gadishulli Ilirik është një rajon me sfida të mëdha dhe histori të turbullta. Në këtë kontekst, vizioni i "Ballkanit të Hapur" ishte...

“BETEJA E KURTIT DHE RAMËS: ZEMRA KUNDËR LIGJIT”

Beteja politike në mes të dy kryeministrave shqiptarë, Albin Kurti dhe Edi Rama, ka të ngjarë të përshfaqë një sfidë të ngjashme me atë...

GABIMET E KADASTRËS I PAGUAJNË QYTETARËT

Digjitalizimi i gabuar i planeve kadastrale ka sjellë shumë kokëdhembje te pronarët e tokave në rajonin e Pollogut. Një lëvizje e vogël e incizimit...

REALITETI I ZYMTË I PRITJES

Vendi ynë kishte shumë njerëz, kishte shumë zhurmë para ca viteve. Njerëz që besonin në një të ardhme premtuese. Por, sot, shtëpitë po mbyllen,...

ROLI I MEDIAS NË KOHË LUFTE: RASTI I AGRESIONIT RUS NË UKRAINË

Çfarë kishin të përbashkët këto luftëra? E kishin median, e sidomos median online. Këto media servonin lajmet më të reja të sapondodhura përmes gazetarëve...

VONESA TË REJA NË NDËRTIMIN E AUTOSTRADËS SHKUP-BLLACË

Shkruan: Valon Mani   Ndërtimi i pjesës së parë të autostradës Shkup-Bllacë po vonohet për gati gjashtë muaj. Autoritetet e Maqedonisë së Veriut në janar të...

Ligji për përdorimin e gjuhëve nuk zbatohet mjaftueshëm, inspektorët tani marrin licencat dhe dalin në terren

Autor: Fisnik Xhelili   Mos zbatimi i plotë në praktikë i Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve vazhdon të mbetet problem për qytetarët shqiptar në Maqedoninë e...

MJEKËT: PASOJAT POST-KOVID DUHET TË TRAJTOHEN

Shkruan: Arta Sefadini   Problemet me zemrën, diabeti, shëndeti mental dhe nevoja për trajtim fizikal dhe rehabilitues si pasoja afatgjata post-kovid vërtetojnë se ajo është një sëmundje...

Latest news