E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

Opinion

ATHINA DHE BEOGRADI SYNOJNË PËRÇARJEN E FAKTORIT SHQIPTAR

Është koha e fundit që Shqipëria dhe Kosova të hartojnë piketa të përbashkëta në politikën e jashtme dhe kjo nuk duhet të frikësojë askë,...

FLAMURI I “SHQIPËRISË SË MADHE” SI GOGOL MEDIATIK

Shumë media, duke dashur të minimizojnë dhe “dënojnë” vizitën e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti në Shkup dhe Tetovë gjetën pretekst përdorimin e flamurit...

RAPORTIME TË NJËANSHME NË MEDIA MBI BLLOKUN OPOZITAR SHQIPTAR

A pati raportime të njëanshme mbi zhvillimet në bllokun opozitar shqiptar? Si raportojnë mediat e afërta me BDI-në dhe ato me prirje opozitare lidhur...

MBI RAPORTIN E SKRININGUT PËR MAQEDONINË E VERIUT

Nga Instituti për Shkenca Sociale dhe Humane, Shkup   Qasja ndërsektoriale praktikisht ende mungon në planifikimin e politikave, kjo duket qartë nga vetë-prezantimi i vendit, si...

NË RRUGËN DREJT BE-SË: JANË VENDOSUR FUNDAMENTE TË QËNDRUESHME NË FINANCAT PUBLIKE DHE EKONOMI TREGU FUNKSIONALE

Shkruan: Fatmir Besimi Shumë herë, udhëtimi është po aq i rëndësishëm sa destinacioni. Rruga drejt anëtarësimit të plotë në BE, përmes krijimit të shoqërisë demokratike,...

AUTOSTRADË NË TREKËNDËSHIN MAQEDONI-SHQIPËRI-KOSOVË

Ndërtimi i rrugës Tetovë - Prizren do ketë dobi të shumëfishtë. Përveç lidhjes së drejtpërdrejtë me Prizrenin dhe Kosovën, do të ketë një lidhje...

ÇFARË KËRKON BULLGARIA NGA REPUBLIKA E MAQEDONISË SË VERIUT? – TË DREJTAT E NJERIUT DHE ZBATIMIN E TRAKTATEVE

Shkruan: Anton Pançev, Sofje Kontesti ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut NUK “ka të bëjë me historinë, gjuhën dhe identitetin maqedonas”, por ka të bëjë...

VIZITA QË BËRI BUJË: MEDIAT SHQIPE ME QASJE AFIRMATIVE, MAQEDONASET – KRITIKE NDAJ KURTIT

Si raportuan mediat shqipe dhe maqedonase mbi vizitën e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti në Maqedoninë e Veriut? Pse kjo vizitë në disa media...

PËR VIZITAT E DELEGACIONEVE KOSOVARE NË TETOVË

Në fillim u kapën për karakterin e vizitës, në ishte formale apo joformale (me demek zyrtare ose jozyrtare, që domethënë private). Më pas u...

ABSURDI I KËRKIMIT TË LUMTURISË

Dy gjenitë dhe klasikët, Nitsche dhe Dostojevski, ishin zhytur thellë tek shpirti i njeriut, duke eksploruar, në fund kishin zbuluar se njeriu mbetet i...

Latest news