E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

Opinion

SHQIPTARËT E DUAN KURTIN E PAKORRUPTUAR, MAQEDONASIT VUÇIQIN E KORRUPTUAR!

Vetëm antidemokratët, shovinistët dhe albanofobët mund të kundërshtojnë vendosjen e emrit të rrugës Adem Demaçi në Shkup, të luftëtarit të paepur për lirinë e...

VIZITA ANTIHISTORIKE E ALBIN KURTIT NË MAQEDONINË VERIORE

Shkruan: Lirim Mehmetaj Albin Kurti ka themeluar parti në Shqipëri dhe si Kryeministër i Kosovës ka votuar kundër kryeministrit shqiptar duke prodhuar përfshirje brutale në...

DALLDISJE E BURRAVE: PSE VIZITA E KURTIT NË MAQEDONI TË VERIUT ISHTE GABIM?

Shkruan: Arta Avdiu Që më shumë se 30 vite, shqiptarët në Kosovë dhe ata në Maqedoni të Veriut janë përcaktuar të jetojnë ndaras. Pavarësisht nëse...

PËRSE PO VJEN ALBIN KURTI?

Autor: Lens Golemi Në historikun e bashkëpunimit  dhe të marrëdhënieve ndërpartiake, ndër-shqiptare, kosovaro-shqiptare, vizita në Tetovë e së premtes, pak para faljes së namazit të...

LOTË KROKODILI NË MBROJTJE TË GAZETARISË, TË PASTROHET OBORRI NGA MBETJET

Shkruan: Ardit Ramadani, gazetar S’ka dyer ku nuk trokitet. Vështirë gjenden mjaftueshëm fasuleta për t’i fshi lotët e aktivistëve të organizatave kombëtare e ndërkombëtare. Politikanët...

SOLIDARITETI ËSHTË RISHPËRNDARJE E FITIMIT SHTESË PËR PËRKRAHJE TË QYTETARËVE DHE EKONOMISË

Shkruan: Fatmir Besimi  Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, më 22 dhjetor 2005, me Rezolutën 60/209, e përcaktoi solidaritetin si një nga vlerat fundamentale...

NË ORËT E TRAZUARA TË HISTORISË

Kosova në këto orë të trazuara po ushqehet me patriotizëm delirant e marrina ideologjike që fatkeqësisht kanë përndezë një epsh të çudtishëm kundër perëndimit....

DESPOTI MODERN I LINDJES SË MESME

Princi pa marrë parasysh se ka pushtet absolut, reformat e bëra nga shumë qytetarë janë pritur me shpresë, sidomos nga rinia që duan ndryshime....

LIBERTARIANIZMI ËSHTË I GJALLË DHE I RREZIKSHËM

Libertarianizmi ka rëndësi. FreedomFest tërhoqi mijëra njerëz. Kjo është e frikshme.  Shkruan: Andrew Koppelman Pasi shkrova një histori kritike të mendimit libertarian, ndonjëherë më kanë thënë...

“LEGIJA ËSHTË ZEMRA E SERBISË”

Udbashësht dhe avokatët e UDB-së shëtisin nëpër frkuencat kombëtare çdo ditë dhe çdo natë dhe glorifikohen ata të dënuarit nga e gjithë bota, nxisin...

Latest news