E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

CAMPUS

QEVERIA PRANON GJENDJEN E MJERUESHME TË BIBLIOTEKËS, PREMTON ZGJIDHJE

Qeveria e pranon gjendjen faktike në të cilën ndodhet Biblioteka Universitare Nacionale “Shën Klimenti i Ohrit” në Shkup. Objekti, thonë nga ekzekutivi, është lënë...

Qentë endacakë rrezikojnë banorët e Kërçovës, qindra të kafshuar brenda një viti

Prania e madhe e qenëve endacakë nëpër rrugët e qytetit të Kërçovës paraqet një rrezik të përditshëm për banorët. Nuk ka cep të qytetit...

Përfaqësimi i grave në Kuvend, më i ulët se i burrave

Gratë janë akoma të nënpërfaqësuara në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Vetë fakti që egziston një kuotë prej 40% e përfaqësimit të...

KËRÇOVË, TRANSPORTI HEKURUDHOR ËSHTË I PAPËRFILLSHËM

Çdo ditë e më pak qytetarë zgjedhin transportin hekurudhor për udhëtime brenda vendit.  Kjo vlen edhe për studentët e Кërçovës që studiojnë në Tetovë...

Një pjesë e prindërve të vetëm – pa përkrahje financiare

Vetëm deri tek organizata “Edna mozhe” kanë arritur mbi 50 kërkesa nga prind të vetëm mbi këtë bazë, që ankohen se janë refuzuar për...

FUTBOLLISTËT E HUAJ, ZHGËNJIM PËR TALENTËT VENDAS

Shkruajnë: Liridona Kuçi & Meriton Mani   Angazhimi i futbollistëve të huaj në skuadrat vendase zbeh shpresën e talentëve të rinj vendas për t’u afirmuar. Këtë shqetësim...

KOVID, NUK KONFIRMOHET EFIKASITETI I TRAJTIMIT ME PLAZMËN E GJAKUT

Autor: Arta Sefadini dhe Valon Mani   Autoritetet shëndetësore në vend janë të ndarë në vlerësimet rreth efikasitetit të plazmës së gjakut për trajtimin e pacientëve me...

Komunat në vend, me mungesë të tualeteve publike

Mungesa e tualeteve publike është një nga problematikat me të cilat përballen çdo ditë qytetarët në të gjithë territorin e Maqedonisë së Veriut. Tualetet...

Lufta me krizën Kovid-19– përmes syrit të punonjësve mediatikë

Gjendja me pandeminë e virusit korona, e cila praktikisht e ndryshoi botën si dhe vendin tonë, për një vit është ndjekur nga syri i...

Në Ohër dhe Strugë është e domosdoshme një zgjidhje për qentë endacakë

Qytetet turistike të Ohrit dhe Strugës tani për tani nuk kanë zgjidhje të përshtatshme për problemin e qenve endacakë. Të dy qytetet në bregdetin...

Latest news