E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

CAMPUS

Ligji për përdorimin e gjuhëve nuk zbatohet mjaftueshëm, inspektorët tani marrin licencat dhe dalin në terren

Autor: Fisnik Xhelili   Mos zbatimi i plotë në praktikë i Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve vazhdon të mbetet problem për qytetarët shqiptar në Maqedoninë e...

MJEKËT: PASOJAT POST-KOVID DUHET TË TRAJTOHEN

Shkruan: Arta Sefadini   Problemet me zemrën, diabeti, shëndeti mental dhe nevoja për trajtim fizikal dhe rehabilitues si pasoja afatgjata post-kovid vërtetojnë se ajo është një sëmundje...

Lida Sherafatmand: Nëse keni një ëndërr, mos hiqni dorë nga ajo

Lida Sherafatmand është një artiste ndërkombëtare,  e cila dashurinë për artin e zbuloi në vitin 1980, kur ajo ishte vetëm 3 vjeç. Ajo lindi...

Specializantët kërkojnë integrim më të thellë në sistemin shëndetësor

Në Maqedoni ka specializantë privatë dhe shtetërorë të shkencave mjekësore. Specializantët privatë janë në realitet mjekë të ri të papunësuar të cilët aplikojnë për...

TINA ABDULLA: Kur unë vë qëllime, punoj për to çdo ditë derisa të bëhet realitet!

Edhe pse pak e përmendur nga mediat lokale në vendin tonë, Tina Abdulla është një ndër emrat e rinj më të lakuar nga mediat...

Qanije Selimi: Gratë akoma nuk trajtohen seriozisht në biznes

Qanije Selimi është themeluese dhe drejtuese e Qendrës për Fëmijë dhe Edukim “REA”në Tetovë që nga viti 2013. Në të njëjtën kohë është anëtare...

BAJRAMI: ENDE S’KEMI ARRITUR IMUNITET KOLEKTIV

Lulzime Bajrami, epidemiologe pranë Qendrës për Shëndet Publik në Shkup në një intervistë për YJN thotë se gjendja aktuale me pandeminë në Maqedoninë e...

Rruga e Malit Sharr deri në park nacional

Qeveria dhe Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, në maj të vitit të kaluar morën iniciativën që ta shpallin Malin Sharr – Park...

Reduktimi i linjave të autobusëve, shqetësim për qytetarët

Autor: Fisnik Xhelili   Reduktimi i linjave të transportit publik brenda vendit si dhe kufizimi i kapaciteteve të autobusëve vazhdon të prekë qytetarët. Me fillimin e...

Fshati me potencial turistik shndërrohet në deponi masive

Autorë: Albina Sefadini dhe Valon Sallai   Fshati Kalisht i Gostivarit në Komunën e Vrapçishtit ende në vitin 2021 nuk ka asistencë për sa i përket pastrimit...

Latest news