E mërkurë, 24 Korrik, 2024

QINDRA AUTOMJETE USHTARAKE NISEN PËR NË STËRVITJEN E NATO-S

Qindra automjete ushtarake po dërgohen në Gjermani për stërvitjen më të madhe ushtarake të NATO-s në dekada, raporton BBC,  përcjell KDP.

Rreth 600 automjete janë duke u ngarkuar në Qendrën e Montimit të Ushtrisë në Detin në Marchwood, pranë Southampton, nga Regjimenti 17 i Portit dhe Detarit.

Rreth 90,000 trupa nga vendet e NATO-s po vënë në provë planet e mbrojtjes si pjesë e Steadfast Defender.

Majori Simon Robertson i 17 Portit dhe Regjimentit Detar tha se stërvitja ishte “më e madhja në brezin tonë”.

“Ky është vetëm një nga ushtrimet që ne bëjmë për të nxitur lidhjet me partnerët tanë të NATO-s,” tha ai.

Ushtria tha se Brigada 7 e Mekanizuar e Lehtë, e njohur gjithashtu si Minjtë e Shkretëtirës, ​​po shkonte në Poloni për fazën e hapjes së manovrave ushtarake.

Ai tha se, përveç 600 automjeteve, 1,500 trupa do të fluturonin për të kryer stërvitjet Brilliant Jump 2 dhe Polish Dragon 24, vetëm dy nga shumë ushtrime që marrin pjesë në të gjithë Evropën.

Anija po lundron në vend të anijes së saj motër HMS Queen Elizabeth e cila zhvilloi një defekt mekanik javën e kaluar.

Stërvitja e NATO-s Steadfast Defender 24 bashkon forcat ushtarake të kombeve të NATO-s.

 

Të fundit