E diel, 26 Mars, 2023
- Advertisement -spot_img

AUTHOR NAME

xhelal

4256 POSTIME
0 KOMENTET

DY GRUPET BASHKË NË MBLEDHJE TË BDI: PAQË APO “QETËSI PARA STUHISË”?

Shkruan: Gentuar Ismaili Selia kryesore në Reçiçën e Vogël i bashkoi të dyja krahët e ndara të Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI). Shkaku i këtij...

ZHVILLIMI I KAPITALIT NJERËZOR PËR “EVROPËN NË SHTËPI”

...hyrja jonë në BE do të thotë që Evropën t'a sjellim në vendin tonë, në shtëpinë tonë së bashku me standardet, cilësinë e jetesës...

KDP VIDEO-PODCAST: AKADEMIK BEXHETI PËR PROPBLEMET DHE SFIDAT E ARSIMIT

Si është arsimi i së sotmes? Si duhet të jetë nesër? Digjitalizimi, zhvillimi teknologjik dhe globalizimi kërkojnë koncepte të reja në arsimin e lartë,...

VIDEO-PODCAST ME BARDHYL ZAIMIN: PSE (S’)LEXOJMË?

Pse nuk lexojmë? Si është e mundur që kemi shumë e më shumë palestra sesa librari apo biblioteka? Muskujt para mendjes? A ka krijues...

MF: DO TË RRITEN PAGAT E ADMINISRATËS, RROGA MINIMALE ËSHTË RRITUR PËR 12.55 %

Ministria e Financave - Punohet për krijimin e sistemit për rritjen e pagave të të punësuarve në sektorin publik, paga minimale është rritur për...

QEVERI PA PARTI SHQIPTARE

Kam frikë se në skenë po hyn një gjeneratë politikanësh maqedonas të cilëve kjo nuk u mjafton, se çdo gjë ka qenë e gabuar...

NJË KRYEVEPËR HISTORIKE

E ardhmja sjell pasiguri. Futja e pakicës bullgare në kushtetutë do të thotë sigurisht institucionalizimi i një ndarjeje tjetër në vija etnike dhe, së...

VIDEO-PODCAST ME SOCIOLOGUN, ALI PAJAZITI: MJEGULLA E MODELEVE SHOQËRORE

Shoqëritë që kalojnë nëpër një proces të vështirë tranzicioni zakonisht kanë probleme me modelet shoqërore. Janë një sërë faktorësh që i përcaktojnë këto modele,...

AFËR 1 MILION AZILKËRKUES NË BE, SHQIPËRIA E PESTA NË EVROPË

Shqipëria është në vendin e pestë sipas kërkesave për azil që shtetasit e saj kanë bërë në BE. I pari vend evropian me më...

BULLGARIA ME FUQI MË TË VOGËL BLERËSE NË BE

Në vitin 2022, produkti i brendshëm bruto (PBB) për frymë i shprehur në standardet e fuqisë blerëse (PPS) varitej midis 59% të mesatares së...

Latest news

- Advertisement -spot_img