E hënë, 11 Dhjetor, 2023

INFOGRAFIKË / PAPUNUNËSIA NË RAJON: KOSOVA LIDERE, MAQEDONIA E V. ME ULJE

Autor: Lorik Idrizi

Maqedonia e Veriut ka arritur të mbajë një ulje graduale të papunësisë, ndërkohë që Kosova dhe Bosnja e Hercegovina e kanë rritur këtë shkallë, tregon analiza e fundit e KDP-së duke u bazuar në të dhënat e Eurostat.

Në vitin 2007 shkalla e papunësië në Maqedoninë e V. ka qenë 29.7, derisa në vitin 2017 është ulur në 17.4 për qind të qytetarëve të papunë. Kjo do të thotë se për 10 vite papunësia është ulur për 12.3 përqind.

Nga ana tjetër, shkalla e papunësisë në Kosovë ka shënuar rritje. Në vitin 2007 ka qenë vetëm 16.2, kurse dhjetë vite më vonë ajo ka arritur në 21.7 për qind.

Për më shumë, më poshtë keni infografikën e përgatitur nga ekipi i KDP-së:

 

Të fundit