E martë, 23 Prill, 2024

Në Brazil kapen 9 mln dollarë kokainë me logon e klubit sportiv të Elbasanit

Një sasi prej 617 kg kokainë e pastër (hidroklorur) është sekuestruar nga policia federale braziliane në një zonë rurale në Brasnorte.

Lënda narkotike u gjet e fshehur në dyshemenë e kamionit. Katër persona përfunduan në pranga.

Sasia e lëndës narkotike sipas policisë braziliane kapte shifrën e 9 mln dollarëve dhe kishte si destinacion Evropën.

Por duke parë logon e klubit të Elbasanit, do të thotë se lënda narkotike do të transportohej në Shqipëri.

Përveç drogës, u sekuestrua edhe kamioni dhe dy automjete tip Fiat, të cilët shërbenin për kontrollin e rrugës teksa shoqëronin kamionin.

Operacioni i inteligjencës dhe mbikëqyrjes kishte mbështetje logjistike nga një aeroplan i Komandës Ajrore të Policisë Federale – CAOP, me qëllim të mbledhjes së të dhënave në fermën që ishte përdorur edhe si laborator për përpunimin e lëndës narkotike.

Policia gjatë kontrollit të dielën e 2 shtatorit, gjeti edhe materiale të përdorura për rafinimin dhe paketimin e lëndës narkotike, peshore dhe sende të tjera.

Shoferi i kamionit i konfirmoi policisë se kishte marrë 10,000 dollarë për të transportuar ngarkesën.

Koordinatori i Grupit, Nantel Col. José Nildo de Oliveira, theksoi se kokaina e pastër ka vlerë më të madhe tregtare se sa llojet e tjera të narkotikëve, duke shtuar se sasia ishte më e madhja e kapur këtë vit në rajon.

66b1e0c107c71c44631f1e119f7923346feae0aaba5287dfbb5ef08027b8dc4734a3ef3fec4be9fb73f25b8afbdb3423ca3846c8ab685b71f34d85c65a673b6e2fdf4af8cb0eeefaba3be23b19ceaf2cc2d5268e05ccb4ca1901a5d1e4832d716a24254124ba95bb48baa027280c79d84a9ca5ed3c9c04645473020b5eed2d23

775ec94fef1828560f175a7cc7cb5a1e

 

Të fundit