E diel, 28 Maj, 2023

INFOGRAFIKË/ SA ËSHTË PAGA MESATARE NË MUAJIN MARS, DHE SI KA QENË NJË VIT MË PARË?

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, paguhet indeksi i pagës mesatare mujore të punësuar në mars 2023, krahasuar me mars 2022, është 112.4.
Kjo rritje vjen para së gjithash nga rritja e pagës mesatare mujore neto të paguar pas punësimit. në sektorët: Ndërtimtari (19,8 %), Arsimi (15,0 %) dhe Akomodimi dhe veprimtaritë e shërbimit me ushqim(14,9 %).
Rritja e pagës mesatare mujore neto të paguar nga punonjësi, krahasuar me një muaj më parë, është vihet re në sektorët: Minierat dhe guroret (14,6 %), Industria Përpunuese (6,4 %) dhe Art, argëtim dhe rekreacion (5,4 %).
Pagesa mesatare mujore neto pas punësimit, në mars 2023, është 34.925 denarë.

Të fundit