E diel, 28 Maj, 2023

KOVAÇEVSKI NË TAKIM ME GEER: VAZHDOJMË RRUGËN EVROPIANE

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski, sot ka zhvilluar takim me shefin e Delegacionit të Bashkimit Evropian në vend, David Geer.

Në fokus të takimit ishte procesi i integrimeve evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe zhvillimet dhe sfidat aktuale.

Nga Qeveria njoftojnë se në takim u theksua rëndësia e progresit të integrimeve evropiane, e cila, siç u vlerësua, do të ndikojë pozitivisht në cilësinë e jetës së qytetarëve, si dhe në të gjitha sferat e shoqërisë.

“Në këtë drejtim, u theksua se procesi i skriningut zhvillohet sipas dinamikës së paraparë dhe kalendarit që është vendosur bashkërisht mes Maqedonisë së Veriut dhe Bashkimit Evropian. Ambasadori evropian Geer konfirmoi mbështetjen e fuqishme për procesin e integrimit evropian të vendit. Bashkë u tha se në kushtet e trazirave gjeopolitike, anëtarësimi i plotë i vendit në Bashkimin Evropian është i një rëndësie vendimtare”.

Të fundit