E mërkurë, 12 Qershor, 2024

FILLON TURNEU NDËRKOMBËTAR I SHAHUT NË “JAHJA KEMAL”

ShMP “Jahja Kemal” dhe klubit të shahut “Gambit”, ndihmuar nga Këshilli Global për Tolerancë dhe Paqë organizonjnë turneun ndërkombëtar të shahut “Kualitet 2022 ” nën moton “gens una sumus” për paqen dhe tolerancën në mbarë botën.

Shahu në ShMP ” Jahja Kemal ” filloi të futet në vitin 2012. Fillimisht kjo lojë ishte në kuadër të klubit të shahut , kurse nga viti 2015 si lëndë obliguese nga klasa e parë deri në klasën e tretë, dhe si lëndë zgjedhore nga klasa e katërt deri në klasën e gjashtë. Pas kësaj menjëherë lndi nevoja për organizimin e garave të shahut, në të cilën do të marrin pjesë nxënësit nga ShMP ” Jahja Kemal ” por edhe nga shkollat tjera.

ShMP ” Jahja Kemal ” dhe klubi i shahut ” Gambit ” çdo vit në maj, organizojnë turnetë ndërkombëtare të shahut ” KUALITET ” . Në vitin 2016 filluam me turneun e parë me 50 pjesëmarrës. Në 2017 dhe 2018, ata do të rriten në turne të rinisë ndërkombëtare me pjesëmarrjen e lojtarëve të rinj të shahut nga Bullgaria, Shqipëria, Serbia, Rumania, Kroacia, Norvegjia dhe Franca.

Përfitimet dhe mësimet nga shahu janë të dukshme tek të gjithë fëmijët.Përveç faktit që ne duam të tërheqim sa më shumë fëmijë të jetë e mundur të marrin pjesë në këtë sport, në të njëjtën kohë ne duam që loja e shahut të bëhet një hobi i çdo fëmije. Duke luajtur shah, fëmija forcon përqendrimin , kujtesën dhe sidomos aftësinë për të zgjidhur çdo lloj të problemeve, për të mposhtur humbjen në një mësim dhe për një kohë më të gjatë të jetë dinjitoz në fitore dhe jo për të poshtëruar kundërshtarin.Shahu të mëson në fair play.

Edhe këtë vit nën organizimin ShMP “Jahja Kemal” dhe klubit të shahut “Gambit” , ndihmuar nga Këshilli Global për Tolerancë dhe Paqe.dot organizohet turneu ndërkombëtar të shahut “Kualiteti 2022” me pjesëmarrje ndërkombëtare.

Për fituesit ose humbësit, vlerësimet dhe të gjitha analizat tjera ju rekomandojmë të vizitoni linkun e mëposhtëm.

Chess-Results Server Chess-results.com – KVALITET JUNIOR CHESS FESTIVAL 2022 C – U08
Chess-Results Server Chess-results.com –

KVALITET JUNIOR CHESS FESTIVAL 2022 B – U10
http://chess-results.com/tnr627134.aspx?lan=21

Të fundit