E premte, 23 Shkurt, 2024

SEKSI NË KOHËN E KORONAVIRUSIT: SA ËSHTË I SIGURTË?

Ndryshe nga zyrat, shkollat dhe institucionet tjera publike, organizatorët e dy orgjive amerikane po planifikojnë të vazhdojnë më tej me ngjarjet e tyre – pavarësisht rrezikut nga koronavirusi, shkruan The Guardian, përcjell KDP.

New York Post raporton se promovuesit e festave të fundvitit të lartë, Snctm planifikojnë të hedhin një orgji në Los Angeles këtë fundjavë, dhe një tjetër në Manhattan muajin tjetër. “Ngjarjet Snctm po vazhdojnë ashtu siç ishte planifikuar”, i tha një nga organizatorët gazetës, dhe theksoi se do të kishte sapun dhe sanitues shtesë në vendin e ngjarjes. Los Angeles aktualisht ka 17 raste të konfirmuara të koronavirusit, megjithëse më shumë njerëz mund të infektohen pa shfaqur simptoma.

Nëse jetoni në një rajon të prekur nga koronavirusi dhe mendoni të planifikoni një parti seksi: mos e bëni.

“Coronavirus në vetvete nuk është një sëmundje e transmetueshme seksualisht”, thotë Dr.Muhamed Munir nga departamenti i shkencave biomjekësore dhe jetës të Universitetit Lancaster, dhe ekspert i sëmundjeve virale. “Por, ndërsa gjatë seksit ka një kontakt shumë të ngushtë midis dy individëve, mundësia që dikush të kontraktojë virusin nga një person tjetër i infektuar është pothuajse 100%, veçanërisht për shkak të puthjes së përfshirë.” Coronavirus transmetohet përmes pikave të frymëmarrjes, kështu që puthja me dikë të infektuar me ju vë në rrezik të lartë, shpjegon ai.

Edhe nëse nuk e puthni personin me të cilin jeni duke bërë seks, prapë mund të kontraktoni koronavirus. “Duart e kontaminuara janë një burim kryesor i infeksionit,” thotë Munir. “Nuk është thjesht seksi vetë – është çdo kontakt i përfshirë gjatë aktit.”

Takimet në përgjithësiduhet shmangur derisa epidemia të zhduket. “Takimi ka një rrezik të lartë të transmetimit,” thotë Munir, “sepse keni tendencë të keni kontakte më të zgjatura me personin tjetër. Ju mund t’i puthni, t’i përqafoni ose të mbani dorën për disa orë. Sa më e gjatë të zgjasë kontakti me dikë, aq më i madh është rreziku i transmetimit. ”

Munir do të këshillojë këdo që planifikon të hedhë një parti seksi në shtëpi publike një zonë me raste të konfirmuara të koronavirusit të mendojë dy herë. “Nëse qeveria po mbyll shkollat, i njëjti parim duhet të zbatohet për shtëpitë,” thotë ai. Sepse në epokën e koronavirusit, një parti seksi është ndoshta një ide e keqe.

Të fundit