E martë, 28 Maj, 2024

VIDEO/ E PAPARË: TESLA ZBULON KAMIONÇINËN ANTI-PLUMB

Cybertruck ka mbërritur dhe nuk duket asgjë si ndonjë kamion apo kamionçinë që keni parë ndonjëherë. Vite pasi filloi të thoshte se ishte në rrugë të mbarë, Tesla më në fund zbuloi kamionin elektrik në Studio Design të tij në Hawthorne, California, njofton CNN, pëcjell Kdpolitik.com.

Kur kamioni fillimisht u fut në skenë, shumë nga turma qartë nuk mund të besonin se ky ishte në të vërtetë automjeti që ata do të vijnë për të parë. Cybertruck duket si një trapezoid i madh metalik në rrota, më shumë si një pjesë arti sesa një kamion.

Shtrati i Tesla Cybertruck ka një mbulesë të rrumbullakët dhe një rampë të integruar në kutinë e derës.

Në vend të një shtrati në mënyrë të veçantë, trupi duket të jetë një formë e vetme. Pjesa e jashtme është bërë nga një aliazh çeliku inox i sapo zhvilluar, tha Musk, i njëjti metal që përdoret për raketa SpaceX. Ky aliazh lejon që makina të jetë rezistuese kundër plumbave, të paktën, armëve të zjarrit më të vogla, duke përfshirë një armë prej 9 milimetrash, tha Musk.

Një burrë me një çekan goditi anët e kamionit pa e dëmtuar atë. Por një demonstrim i dritareve prej xhami metalike gjoja të pathyeshme të kamionit u kthye në zjarr kur një top metalik i hedhur në dritare, në fakt, i theu ato.

“Por ajo nuk kaloi,” theksoi Musk me dashuri.

Fuqi e pabesueshme me një çmim të jashtëzakonshëm

Musk ka bërë pretendime të habitshme në lidhje me aftësitë e kamionit. Midis tyre, ai ka thënë që Cybertruck do të ishte më i aftë, për sa i përket tërheqjes, sesa një Ford F-150 dhe të performojë si një makinë më e mirë sportive sesa një Porsche 911.

Ford F-150 ka shfaqur fuqinë duke tërhequr një tren mallrash

Versioni më i shtrenjtë i kamionit, Tri Motor All-Wheel-Drive, do të jetë në gjendje të transportojë 3.500 paund, tërheqje deri në 14,000 paund dhe të shkojë nga zero në 60 në 2.9 sekonda. Ai gjithashtu do të jetë në gjendje të udhëtojë deri në 500 milje me një ngarkesë të plotë. Modelet bazë do të kenë një gamë prej 250 milje.

Një tipar tjetër tërheqës i kamionit është çmimi i tij. Versioni bazë i kamionit do të fillojë me 39.900 dollarë. Kjo është vetëm rreth 10,000 dollarë më shumë çmimi i një modeli model Ford F-150, i cili fillon me rreth 30,000 dollarë. Por do të konkurronte mirë me koston e një F-150 të pajisur bukur. Një Super Cab F-150 Lariat, për shembull, fillon me rreth 44,000 dollarë.

Çmimet për versionin e fundit Tri Motor AWD të Cybertruck fillojnë me 69,900 dollarë.

Ndër opsionet që blerësit do të jenë në gjendje të zgjedhin do të jetë opsioni i “vetë-drejtimit” i Tesla për 7,000 dollarë. (Kamioni duhet të jetë në gjendje të drejtojë vetë pasi programi për atë të bëhet i disponueshëm.) Shoferet gjithashtu do të jenë në gjendje të rregullojnë lartësinë e udhëtimit të kamionit, sepse kur janë në autostradë ose jashtë rrugës, duke përdorur një sistem adaptues të pezullimit të ajrit . Kjo do të vijë si një tipar standard.

Kamioni elektrik i ri i Tesla nuk do të jetë pa ndonjë konkurrencë të ashpër. Po shkon kundër dy liderëve të tregut në kamionë me madhësi të plotë në Amerikë. Ford po zhvillon kamionin e vet elektrik të serisë F, ndërsa General Motors, i cili bën marrjet e Chevrolet dhe GMC, ka edhe marrjet e veta elektrike në punime. Më parë të enjten, Drejtori i Përgjithshëm i GM, Mary Barra tha se prodhuesi i automjeteve pret të fillojë shitjen në vjeshtën e vitit 2021.

Tesla gjithashtu është tani kundër një konkurrenti tjetër me bazë në Michigan, Rivian, një fillim që planifikon të fillojë shitjen e automjetit të tij elektrik vitin e ardhshëm. Kompania numëron Amazon dhe Ford si investitorë të mëdhenj.

Potenciali i tregut për kamionin Tesla mbetet disi mister. Deri më tani, ka pasur pak mbivendosje midis blerësve të kamionëve të përmasave të plota dhe blerësve të Tesla.

Gjithashtu, Cybertruck i Tesla nuk duket asgjë si një makinë tradicionale. Blerësit e kamionëve mund të duan të dalin jashtë kornizave tradicionale, por është e paqartë nëse ata do të jenë të kënaqur duke qëndruar jashtë aq shumë. /KDP

 

Të fundit