E enjte, 30 Maj, 2024

MBI 70% E SHQIPTARËVE E VLERËSOJNË POZITIVISHT PUNËN E SPAK-UT

Nga Eduard Zaloshnja

Disa sondazhe janë zhvilluar online ditët e fundit për SPAK-un, meqë ka qenë së fundmi në qendër të debateve publike. Në sondazhet online, marrin pjesë shqiptarë të këtushëm, por edhe shumë nga ata që janë jashtë Shqipërisë.

Kështu, deri të shtunën në darkë, tek sondazhi i portalit shqiptarja.com, 83% e audiencës anonte pozitivisht për SPAK-un (rreth 5500 pjesëmarrës); tek sondazhi i portalit të Top Channel, 79% e audiencës anonte pozitivisht për SPAK-un (rreth 10500 pjesëmarrës); tek portali BalkanWeb, 67.5% e audiencës anonte pozitivisht për SPAK-un (rreth 7300 pjesëmarrës).

Para se SPAK-u të vihej në qendër të debateve më të fundit publike për të, unë drejtova një sondazh rigoroz në terren nga Konispoli në Vermosh, ku kishte edhe pyetje për SPAK-un (ndër shumë e shumë të tjera). Rezultoi se rreth 65% e shqiptarëve të këtushëm anononin pozitivisht për SPAK-un.

Meqë në portalet e sipërcituara votojnë edhe shumë shiptarë jashtë kufijve të vendit, kurse në sondazhin e drejtuar nga unë u anketuan vetëm banorë të rritur në terrenin e Republikës së Shqipërisë, një ndërthurje e përafërt e këtyre sondazheve na çon te konkluzioni i përafërt statistikor se aktualisht, mbi 70% e shqiptarëve kudo që ndodhen anojnë nga vlerësimi pozitiv për SPAK-un, dhe më pak se 25% kanë vlerësim kanë vlerësim negativ.

Të fundit