E martë, 23 Prill, 2024

ÇKA PO NDODH: BITCOIN ARRIN REKORD – MBI 72,000 DOLLARË

Bitcoin arriti një rekord të lartë të hënën mbi 72,000 dollarë, pasi rritja e kriptomonedhës më të madhe nuk tregoi shenja të ngadalësimit, raporton Reuters, përcjell KDP.

Bitcoin u rrit për herë të fundit me 4.4% në 72,649 dollarë pasi arriti deri në 72,739 dollarë.

Kriptovaluta më e vlefshme në botë është rritur nga një vërshim i parave në fondet e reja të tregtuara në shkëmbim bitcoin dhe shpreson që Rezerva Federale së shpejti do të ulë normat e interesit.

“Rritja e fundit e vlerës së Bitcoin… nënvizon forcën dhe qëndrueshmërinë e jashtëzakonshme të kriptomonedhës kryesore. Kjo arritje jo vetëm që shënon një moment historik të rëndësishëm, por gjithashtu pasqyron besimin dhe kërkesën e vazhdueshme në treg,” thanë analistët e Bitfinex në një shënim kërkimor.

Flukset e kapitalit në 10 fondet më të mëdha amerikane të tregtuara në shkëmbim të bitcoin-it u ngadalësuan në nivelin më të ulët dyjavor në javën deri më 8 mars, por megjithatë arritën pothuajse 2 miliardë dollarë, treguan të dhënat e LSEG.

“Bitcoin e ka nisur javën me një rritje, duke e tërhequr pjesën tjetër të hapësirës së kriptomonedhave më lart me të”, tha strategu i DailyFX, Nick Cawley.

Furnizimi me bitcoin, i cili është i kufizuar në 21 milionë token, pritet të shtrëngohet në prill, kur do të zhvillohet i ashtuquajturi ngjarja e “përgjysmimit”.

Të fundit