E diel, 16 Qershor, 2024

MËSUESIT QË DHANË MËSIM NË SHKOLLËN E PARË SHQIPE PËR VAJZA NË KORÇË

Mësuesit që dhanë mësim në shkollën e parë shqipe për vasha në Korçë: Gjerasim dhe Sevasti Qiriazi, Kristo Dako, Fanka Efthimi, Parashqevi Qiriazi, Thanas Sina, Grigor Cilka, Luka Tira, çifti Kenedi, etj.

Kjo shkollë lujati një rol shumë të rëndësishëm në çështjen kombëtare, arsimin shqip dhe më tej në emancipimin e gruas shqiptare./Observerkult

Foto nga Thimi Zografi, 1912.

Të fundit