E shtunë, 23 Shtator, 2023

ASEF-2023, SHKENCËTARËT E RINJ NGA SHKUPI, TETOVA DHE STRUGA LËNË PËRSHTYPJE ME PROJEKTET E TYRE

Nga ShMP “Jahja Kemal“ Shkup, Tetovë dhe Strugë ishin në mesin e
pjesëmarrësve në ASEF-2023. Nxënësit prezantuan projektet e tyre novatore dhe lanë
përshtypje te gjyqtarët me njohuritë e tyre kërkimore dhe shkencore.

ASEF-2023 ishte një sukses i jashtëzakonshëm pasi mblodhi së bashku disa nga
mendjet më të zgjuara të reja nga shkollat fillore dhe të mesme. Gjithsej 169 nxënës
morën pjesë në ASEF-2023, me 97 projekte të ekspozuara. Nxënësit ShMP “Jahja
Kemal“ ishin ndër më të mirët, duke shfaqur aftësitë dhe talentet e tyre në fushën e
shkencës dhe inxhinierisë.

SHKOLLA FILLORE:
• Medalje ari: 3 – 9 nxënës
• Medalje argjendi: 10 – 17 nxënës
• Medalje bronzi: 16 – 27 nxënës
• Certifikata e pjesëmarrjes:7 – 13 nxënës

SHKOLLA E MESME:
• Medalje ari: 9 – 16 nxënës
• Medalje argjendi: 13 – 22 nxënës
• Medalje bronzi: 25 – 42 nxënës
• Certifikata e pjesëmarrjes 14 – 23 nxënës

Këto statistika nxjerrin në pah pjesëmarrjen dhe arritjet mbresëlënëse të
nxënësve ShMP “Jahja Kemal“ në fushën e shkencës dhe inxhinierisë.
Statistikat tregojnë edhe numrin e nxënësve dhe projekteve që u vlerësuan për
arritjet e tyre përmes medaljeve dhe certifikatave të pjesëmarrjes.

ASEF 2023

Të fundit