E mërkurë, 22 Maj, 2024

Udhëheqësit evropianë e vizitojnë Ukrainën, takohen me Zelenskyn

Presidenti i Polonisë, Lituanisë, Letonisë dhe Estonisë janë liderët botërorë që së fundmi që janë takuar me presidentin Volodymyr Zelensky në Ukrainë.

Ata vizituan gjithashtu edhe qytetin Borodyanka afër Kievit, raporton BBC.

Këshilltari presidencial polak, Jakub Kumoch ka thënë që qëllimi i kësaj vizite ishte që ti tregohej mëbështjet për presidentin Zelensky |në një moment vendimtar”.

Presidenti i Lituanisë Gitanas Nauseda tha se ishte “e vështirë të besohej se mizori të tilla lufte mund të kryheshin në Evropën e shekullit të 21-të”

Të fundit