E enjte, 23 Maj, 2024

Rezultatet e regjistrimit: Shqiptarët janë 29,52%, maqedonasit 54,21%

Enti Shtetëror për Statistika ka publikuar rezultatet nga regjistrimi i vitit 2021.

“Popullata e përgjithshme në RMV është 2.197 319 persona, popullata rezidentë është 1.836 713 persona. Popullata jorezidente 260.605 “.

“Personat e deklaruar 54,21% janë maqedonas, 29,52 për qind janë shqiptarë, 3, 98 si turq, 2.34 si romë, 1,18 për qind si serbë, 0,87 si boshnjak dhe 0,44 si vlleh. Nga popullata e përgjithshme rezidente, 58,44% janë deklaruar si maqedonas, 24,3 për qind si shqiptarë, 3,86 si turq, 2.53 si romë, 0.,47 për qind si vlleh, 1.3 si serb, dhe 0, 87 si boshnjak”, tha drejtori i Entit për Statistika, Apostol Simovski./ KlanMacedonia

 

Të fundit