E martë, 28 Maj, 2024

ARRESTOHET RABINI QË I DHA VËRTETIM ABRAMOVICH SE ËSHTË PASARDHËS I HEBRENJVE SEFARDIKË

Oficerët në qytetin verior të Portos të Portugalisë kanë arrestuar liderin e komunitetit hebre atje, duke thënë se ai lëshoi ​​dokumentin që lejonte miliarderin rus Roman Abramovich të merrte nënshtetësinë portugeze vitin e kaluar, raporton Reuters, përcjell KDP.

Oficerët e agjencisë së hetimit penal arrestuan rabinin Daniel Litvak si pjesë e një hetimi të vazhdueshëm nga prokurorët publikë për dhënien e shtetësisë pronarit të klubit të futbollit Chelsea, Abramovich, shkroi më herët gazeta Publico.

Në një deklaratë, komuniteti hebre i Portos mohoi çdo keqbërje dhe tha se ishte objektivi i një “fushate shpifjesh”.

Ky komunitet tha se rabini Litvak mbikëqyrte departamentin që vërteton kombësinë portugeze në bazë të kritereve që “janë pranuar nga qeveritë e njëpasnjëshme”.

Abramovich iu dha shtetësia në prill 2021 bazuar në një ligj që ofronte natyralizim për pasardhësit e hebrenjve sefardikë që u dëbuan nga gadishulli Iberik gjatë Inkuizicionit Mesjetar.

Të fundit