E diel, 16 Qershor, 2024

INFOGRAFIKË / PRILEPI DHE STRUGA ME NUMËR MË TË MADH TË VDEKJEVE NË 100 MIJË BANORË

Që nga fillimi i valës së dytë të pandemisë së COVID-19, pra nga 1 tetori, mesatarisht në ditë kanë humbur jetën 17 persona. Por, gjatë muajit nëntor numri i vdekjeve ka shënuar një rritje të mprehtë me çrast visrusi mesatarisht u ka marrë jetën 26 personave për çdo ditë, tregon analiza e KDP-së e bazuar në të dhënat zyrtare të ISHP-së.

Sipas këtyre numrave, në Maqedoninë e Veriut çdo orë humb jetën nga një person shkaku i koronavirusit.

Numrin më të madh të vdekjeve në 100 mijë banorë e mban Prilepi me 141.6 viktima, pastaj Struga me 132.6 të vdekur, Shtipi me 112, Ohri me 106.9…

Sipas shkallës së vdekshmërisë (përqindjes së të vdekurve nga numri i të sëmurëve), në krye të listës është Krusheva me 6.8%, pastaj Struga me 6.1%, Dibra me 4.7%…

Për më shumë keni infografikën e KDP:

 

 

Të fundit