E diel, 14 Prill, 2024

PSE RINIA E SHQIPËRISË, SERBISË DHE MAQEDONISË SË V. DUAN TË IKIN NGA VENDLINDJA? (infografikë)

Autor: Lorik Idrizi

Mbi 40% e rinisë së Shqipërisë duan ta lëshojnë vendin e tyre shkaku i mungesës së perspektivës, tregon analiza e KDP e bazuar në të dhënat e Eurostat. Kjo përqindje e bën Shqipërinë lidere në Ballkan, ndërkohë që në vendin e dytë është Serbia, prej ku dëshirojnë të largohen 33% e të rinjve. Më pas vijon Maqedonia e Veriut me 32%, Kosova me 29%, Bosnja e Hercegovina me 27% dhe Mali i Zi me 21% e të rinjve që duan të ikin nga vendlindja.

Më poshtë e gjeni infografikën e KDP:

 

Të fundit