E premte, 23 Shkurt, 2024

Kosova në prag të izolimit të përgjithshëm nga koronavirusi

Qeveria e Kosovës ka vendosur që të mbyllen kafiteritë, baret, restoranet dhe qendrat tregtare me përjashtim të dyqaneve ushqimore.

Transporti ndërurban dhe ndëkombëtarë është pezulluar po ashtu.

Kyeministri, Albin Kurti tha se është vendosur edhe mbyllja e kufijve tokësorë.

“Kjo nuk vlen për shtetasit e Kosovës. Të gjithë ata që hyjnë do të iu nënshtrohen kontrolleve mjekësore”, tha Kurti.

Masat u ndërmorrën pas konfirmimit të dy rasteve të para me koronavirus në Kosovë.

Qeveria ka vendosur që t’i ndalojë hyrje-daljet në komunat Klinë dhe Viti, ku kanë banuar dy personat e infektuar.

Kurti tha se nga 16 marsi do të pezullohen të gjitha linjat ajrore, përveç atyre ushtarake dhe atyre me ndihmë.

Të fundit