E shtunë, 2 Mars, 2024

ANALIZË E KDP: MALI I ZI DHE KOSOVA ME NUMËR MË TË MADH TË MINISTRAVE PËR KOKË BANORI SE SHQIPËRIA DHE MAQEDONIA E VERIUT

Autor: Lorik idrizi

Mali i Zi ka një ministër në 31.000 banorë, kurse Kosova një në 87.000 banorë, që i bën dy vendet rekorder të Ballkanit Perëndimor sa i përket numrit të ministrave për kokë banori.

Grupin e dytë e pëbëjnë Shqipëria me një ministër në 124.000 banorë dhe Maqedonia e Veriut me një ministër në 147.000 banorë.

Bosnja e Hercegovina ka një ministër në 205.000 banorë, kurse Serbia – një ministër në 468.000 banorë.

 

 

Të fundit