E martë, 28 Maj, 2024

NJË POLITIKAN I KOSOVËS SHFAQET SI TIFOZI MË I MADH I TRUMPIT PËR T’I FITUAR ZGJEDHJET SI

Veseli, i cili është kryetari i Parlamentit të Kosovës dhe drejtuesi i partisë së tij, është duke e quajtur veten si tifozi më i madh i Trump në rrugën e fushatës.

Autor: Carl Campanile

Një politikan kosovar që dikur u takua me Presidentin Trump, tani është duke u përpjekur ta shndërrojë foton në një fitore zgjedhore për vete.

Kadri Veseli, një kandidat për kryeministër në shtetin e vogël të Ballkanit, bëri një foto me Trump në një ngjarje në Uashington, DC, në 2017 – dhe po suvaton imazhin në të gjithë kryeqytetin e Prishtinës, me shpresën se do ta ndihmojë atë zgjedhjet

“Për dallim nga rivalët e mi, unë jam kandidati i vetëm që vazhdoj të promovoj një partneritet të fortë dhe publik me SHBA dhe Shtëpinë e Bardhë të Trump,” tha Veseli në një prononcim për The Post.

Një tabelë e madhe me fotografinë gati 3-vjeçare – duke treguar polet e përshtatshme të ngjitura pranë njëri-tjetrit para flamujve të vendeve të tyre përkatëse – u shpalos të hënën, thanë burimet.

I njëjta imazh gjithashtu u shfaq së fundmi në tre faqe të një ndërtese apartamentesh në Prishtinë.

Të dy tabelat dhe posteri përmbajnë një flamur për Partinë Demokratike Konservatore të Veselit.

Veseli u takua me Trump në Mëngjesin e Lutjeve Kombëtare 2017 në Washington, DC. Në këtë ngjarje, Trump “menjëherë njohu … shqetësimin për Kosovën dhe rajonin tonë në tërësi,” tha Veseli.

Kosova – e cila shpalli pavarësinë nga Serbia në vitin 2008 – njihet si komb nga më shumë se 100 vende, përfshirë SHBA, por Serbia dhe pesë vendet e Bashkimit Evropian ende refuzojnë ta pranojnë atë.

“Njerëzit e Kosovës e kuptojnë se një Amerikë e fortë do të ndihmojë që Kosova të bëhet më e fortë,” tha Veseli.

Veseli, i cili është kryetari i Parlamentit të Kosovës dhe drejtuesi i partisë së tij, është duke e quajtur veten si tifozi më i madh i Trump në rrugën e fushatës.

“Platforma ime kundër korrupsionit dhe nepotizmit ka shumë të përbashkët me platformën që Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Presidenti Trump kanë në luftën globale kundër korrupsionit,” tha Veseli gjatë një ngjarje fushate të dielën në qytetin e Lipjanit.

Veseli është gjithashtu një nga themeluesit dhe drejtuesit e Ushtrisë erationlirimtare të Kosovës dhe shefi i Shërbimit Informativ të Kosovës.

Kundërshtari i tij kryesor, Vjosa Osmani, është gruaja e parë që kandidon për kryeministër në Kosovë dhe është në linjë me partinë më liberale të Lidhjes Demokratike.

Osmani gjithashtu ka lidhje me SHBA, pasi është diplomuar në Universitetin e Pittsburgh.

Zgjedhjet janë 6 Tetor.

 

Marrë nga New York Post. Përkthyer nga KDP.

Të fundit