E shtunë, 20 Korrik, 2024

NGA LUFTA NË PAQE: FOTOGRAFITË QË DËSHMOJNË NDRYSHIMIN E KOSOVËS

Sot (12 qershor) bëhen 25 vjet nga dita kur forcat paqeruajtëse të NATO-s hynë në Kosovë, duke shënuar fundin e luftës që la më shumë se 13.500 njerëz të vrarë, kryesisht shqiptarë. Mediat botërore, atëkohë, pasqyruan gëzimin e qytetarëve të Kosovës kur ata takonin për herë të parë ushtarët e misionit të KFOR-it.

Radio Evropa e Lirë ka sjellë në vëmendje disa vende që shihen në fotografitë e qershorit 1999 dhe ngjashëm edhe sot, por shumica janë transformuar krejtësisht. Por, si duken sot ato lokacione?

Të fundit