E enjte, 20 Qershor, 2024

KE HETIM NDAJ TIKTOK-UT, RREZIK PËR TË MITURIT

Komisioni Evropian do të hapë një hetim për TikTok në javët e ardhshme lidhur me shqetësimet se ndryshimet e bëra nga firma në përputhje me Aktin e Shërbimeve Dixhitale të bllokut (DSA) nuk ishin të mjaftueshme për të mbrojtur përdoruesit e mitur, raportoi të premten Bloomberg News, përcjell KDP.

TikTok nuk ka marrë njoftim nga Komisioni Evropian për një hetim dhe është në dialog të rregullt me ​​autoritetet e Bashkimit Evropian, tha një zëdhënës për Reuters kur u pyet për raportin e Bloomberg. KE nuk pranoi të komentojë.

Hetimi mund të çojë në një gjobë për pronarin e TikTok, ByteDance me bazë në Kinë, megjithëse BE-ja ende mund të vendosë kundër vazhdimit të hetimit, tha Bloomberg.

DSA hyri në fuqi në vitin 2022 dhe kërkon që platformat shumë të mëdha në internet dhe motorët e kërkimit të bëjnë më shumë për të trajtuar përmbajtjen e paligjshme dhe rreziqet për sigurinë publike.

Akti imponon rregulla të reja për moderimin e përmbajtjes, privatësinë e përdoruesit dhe transparencën. Çdo kompani që gjendet në shkelje përballet me një gjobë deri në 6% të qarkullimit të saj global.

BE hapi hetimin e saj të parë zyrtar nën DSA vitin e kaluar ndaj kompanisë së mediave sociale X mbi shkeljet e dyshuara që lidhen pjesërisht me postimet pas sulmit të Hamasit në 7 tetor ndaj Izraelit.

Të fundit