E premte, 21 Qershor, 2024

INFOGRAFIKË/ SA KA IMPORTUAR DHE EKSPORTUAR MAQEDONIA E VERIUT NË 2023?

Sipas të dhënave të mëparshme të Entit Shtetëror për Statistika, vlera e përgjithshme e eksportit të mallrave nga Republika e Maqedonisë së Veriut, në periudhën janar – dhjetor 2023, arrin në 512 368 615 mijë denarë dhe shënon rritje prej 0,2% në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë.
Vlera e mallit të importuar, në periudhën janar – dhjetor 2023, është 686 299 500 mijë denarë, që është 8,1% më pak në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit paraprak. .Deficiti në bujqësi, në periudhën janar – dhjetor 2023, është 173 930 885 mijë denarë.

Mbulimi i importeve me eksporte, në periudhën janar – dhjetor 2023, është 74.7%.

Të fundit