E enjte, 13 Qershor, 2024

PROKURORIA KËRKOI PARABURGIM, GJYKATA VENDOSI VETËM MASA SIGURIE

Vetëm masa sigurie ka përcaktuar Gjykata për drejtuesin e sulmit në kullën e kontrollit të fluturimit M-NAV dhe për të dyshuarit e tjerë që nuk i shpëtuan policisë.

Prokuroria për këtë ngjarje ka kërkuar paraburgim dhe e cilëson si veprën penale të “Rrezikimit të sigurisë së trafikut ajror” nga ant. 303 paragrafi 2 me nenin. 22 të Kodit Penal, vepër e dënueshme me të paktën 5 vjet burg. Por kështu nuk ka menduar gjyqtari i procedurës paraprake në Gjykatën Themelore Penale të Shkupit, ku janë marrë vendime, me të cilat janë caktuar masa sigurie për të katër personat.

Në bazë të nenit 146 paragrafi 1 të Kodit Penal, për të dyshuarit është përcaktuar:

Ndalimi i daljes nga vendbanimi, gjegjësisht vendqëndrimi, detyrimi për paraqitjen e tyre te zyrtari i caktuar në gjykatë, konfiskimi i dokumentit të udhëtimit, përkatësisht ndalimi i lëshimit të tij, dhe ndalimi i komunikimit me të dëmtuarin si dhe komunikimi i ndërsjellë.

Të fundit