E diel, 16 Qershor, 2024

MICKOSKI PRET FTESË PËR TAKIM NGA KOVAÇEVSKI

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, thotë se nuk ka pasur takim të fshehtë me kryeministrin Dimitar Kovaçevski, por se është në dispozicion nëse e thërret në takim publik për pajtim për Qeverinë teknike, për ta bërë këtë.

Sipas tij, Talat Xhaferi nuk e meriton mbështetjen e VMRO-DPMNE-së për një kryeministër teknik dhe në interes të një atmosfere të mirë dhe procesit demokratik, partia do të abstenonte nga votimi.

Nuk kam pasur një takim të fshehtë. Takimet sekrete nuk janë pjesë e karakterit tim. Nëse Kovaçevski dëshiron të diskutojmë për Qeverinë teknike apo për ndonjë proces tjetër politik që pason, unë jam në dispozicion, vetëm duhet të pajtohemi për datën. Ju e dini që kam kohë që kërkoj takime të tilla. Në fillim më refuzuan, kështu që në skenën politike u bë gjimnastikë politike që më në fund u bënë ato takime dhe takime drejtuese dhe u përcaktuan zgjedhjet. Nuk e kuptoj pse do të ishte larg publikut. Vlerësoj që publiku duhet të ndërgjegjësohet. Mendoj se populli është i ngopur me takime, negociata dhe marrëveshje të tilla sekrete, theksoi Mickoski.

Të fundit