E premte, 12 Korrik, 2024

FOTOJA E VITIT 2022 E NATO-s ËSHTË SHKREPUR NË MAQEDONINË E VERIUT

Një foto e shkrepur në Maqedoninë e Veriut është zgjedhur nëpërmjet votimit të publikut si foto e vitit të NATO-s, duke u bërë pjesë e albumit historik të kësaj aleance, raporton KDPOLITIK.COM. 

The Pathfinders second man in the door leaps from a C-17 Globemaster during their high altitude low opening (HALO) jump into Northern Macedonia.
Pathfinders, the tip of the spear for the British Army’s global response force, have parachuted in to North Macedonia to be first in for a major multinational exercise.
The team of reconnaissance experts took off from RAF Brize Norton today (Tue 10 May) in a C-17 Globemaster, parachuting from 18,000ft using High Altitude Low Opening techniques to discreetly dr

Lajmin e ka bërë të ditur NATO, me ç’rast në faqen e saj në Facebook shkruan:

“Fotoja e vitit e NATO-s për vitin 2022 🥇

Ju kemi kërkuar që të na ndihmoni të zgjedhim foton më të mirë të vitit. Ju votuat, dhe ja ku është gjuajtja fituese

Do t’i bashkohet radhës së fotografive më të mira nga historia e NATO-s:

https://bit.ly/3FsACNf

📸 Pjesëtarët e Ushtrisë Britanike hidhen me parashutë në Maqedoninë e Veriut si pjesë e stërvitjes Swift Response 22.

Kredia: Fotografi i Ushtrisë Britanike, Korporali (Cpl) Rob Kane

Brigada e Sulmit Ajror 16 të Ushtrisë Britanike”.

Gëzim nga përzgjedhja e fotografisë ka shprehur edhe Ambasada e Britanisë së Madhe në Maqedoninë e Veriut.

Jemi krenarë që imazhi më i mirë i NATO-s për vitin 2022 është realizuar në 🇲🇰 si pjesë e stërvitjes #SwiftResponse.

Mbi 2,000 trupa britanike dhe 500 automjete u nisën për në 🇲🇰 me rrugë, hekurudha, det dhe ajr për #SwiftResponse, duke treguar 🇬🇧 aftësinë për t’u vendosur që të mbështetesim aleatët tanë.

#Ne jemi NATO #Së bashku më të fortë”

Për më shumë se 70 vjet, NATO ka bashkuar aleatët nga Evropa dhe Amerika e Veriut – jo vetëm në një pakt ushtarak për të mbrojtur njëri-tjetrin kundër çdo kërcënimi, por edhe në një Aleancë të vlerave të përbashkëta, bashkëpunimit miqësor dhe unitetit transatlantik. Me kalimin e viteve, fotografët në të gjithë NATO-n kanë bërë miliona fotografi që dokumentojnë këtë bashkëpunim, nga sallat vezulluese të samiteve historike deri te llogoret me baltë të stërvitjeve ushtarake. Shumë nga këto foto janë formale dhe institucionale, duke treguar shtrëngime duarsh dhe takime zyrtare. Por herë pas here, një fotograf ka kapur një moment të sinqertë të njerëzimit, spontanitetit dhe madje bukurisë.

Koleksioni më poshtë tregon një nga një këto foto nga çdo vit i historisë së NATO-s. Këto fotografi ofrojnë pamje të momenteve kalimtare: ushtarë që ndajnë një meze të lehtë në periferi të një stërvitjeje ushtarake, civilë që freskohen pranë automjeteve të blinduara, aleatë dhe miq që punojnë krah për krah. Të marra së bashku, ato tregojnë një anë më informale dhe më të rastësishme të NATO-s – momentet e vogla që janë shtuar gjatë shtatë dekadave për të krijuar një Aleancë të fortë dhe të bashkuar.

LINK DERI TE ALBUMI I NATO-S NDËR VITE

 

 

Të fundit