E hënë, 20 Maj, 2024

Kina sulmon SHBA-në: Amerika është djalli, ka kryer krime lufte! Akuzohen për vrasjen e 300,000 civilëve…

Kina ka nisur një sulm të paprecedentë kundër Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Përfaqësuesi i Ministrisë së Jashtme të vendit, Wang Wenbin tha nëpërmjet një deklarate zyrtare se Amerika është mjeshtre në fushën e dezinformimit. Zyrtari kinez tha se Shtetet e Bashkuara po përdorin “ndjeshmëritë e shtirura demokratike” për të “shkatërruar plotësisht vendet sovrane”. As Evropa nuk i shpëtoi kritikave të Kinës.

“Shpresojmë që Evropa të ndalojë ti mbajë qiriun djallit,” tha zyrtari kinez, duke fajësuar Shtetet e Bashkuara për një sërë krimesh kundër njerëzimit dhe krime lufte, vrasjen e 300,000 civilëve dhe çrrënjosjen e 26,000,000 njerëzve në mbarë botën në Afganistan dhe Irak.

Përveç kësaj, ai argumentoi se Shtetet e Bashkuara janë kërcënimi më i madh për sigurinë dhe stabilitetin e njerëzimit.

“Ndjeshmëritë e shtiura demokratike janë vetëm një pretekst për të sulmuar dhe shkatërruar plotësisht vendet sovrane. Duhet të ishin paraqitur tashmë para Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë për krime kundër njerëzimit,” tha Wang.

Ai sulmoi SHBA-në, duke i quajtur amerikanët “mjeshtër të dezinformimit”.

“Shpresojmë që Evropa të mos i mbajë qiri djallit,” tha ai, duke fajësuar Shtetet e Bashkuara për një sërë krimesh kundër njerëzimit dhe krime lufte, vrasjen e 300,000 civilëve dhe çrrënjosjen e 26,000,000 njerëzve në mbarë botën. Afganistan dhe Irak.Përveç kësaj, ai argumentoi se”Shtetet e Bashkuara janë kërcënimi më i madh për sigurinë dhe stabilitetin e njerëzimit. Ndjeshmëritë e supozuara demokratike janë vetëm një pretekst për të sulmuar dhe shkatërruar plotësisht vendet sovrane, ato duhet të ishin paraqitur tashmë para Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë për krime kundër njerëzimit,” tha Wang.

Ai sulmoi SHBA-në, duke i quajtur amerikanët “mjeshtër të dezinformimit”.

Këto janë deklaratat më të ashpra që Pekini ka bërë kundër Uashingtonit prej vitesh, duke sinjalizuar të paktën një përshkallëzim verbal mes Kinës dhe SHBA-ve, pas refuzimit të përsëritur të qeverisë kineze për të dënuar pushtimin rus të Ukrainës

Të fundit