E diel, 19 Maj, 2024

LISTA / CILËT SHQIPTARË NGA BALLKANI GJENDEN NË “LISTËN E ZEZË” AMERIKANE?

Departamenti i Thesarit i SHBA-ve menaxhon procesin ndërinstitucional të Qeverisë SHBA-ve për përcaktimin e personave për listën e Personave të Përcaktuar Veçanërisht (SDN) të Zyrës për Kontrollin e Pasurive të Huaja (OFAC), në pajtim me ligjin dhe rregulloret e SHBA-ve, përcjell KDP.

listën OFAC SDN personat dhe grupet shtohen në bazë të kritereve të vendosura paraprakisht dhe në bazë të një procesi ndërinstitucional të Qeverisë së SHBA-ve.

Institucionet amerikane kanë sqaruar se kjo listë përditësohet shpesh por që nuk ka orar të përcaktuar dhe se emrat në listë shtohen apo hiqen sipas nevojës.

Lista e plotë e personave nën sanksione nga SHBA është si më poshtë:

Xhevat Ademi
Nuri Behxheti
Gafurr Adili
Idajet Beqiri
Tahir Dalipi
Haradin Bala
Gafurr Elshani
Sabit Gashi
Skënder Hebibi
Xhavit Hasani
Kastriot Haxhirexha
Xhemajl Hyseni
Izmet Kryeziu
Menduh Thaçi
Ton Marku
Xhavit Morina
Isak Musliu
Jonuz Musliu
Shefket Musliu
Rrustem Mustafa
Fatmir Limaj
Daut Haradinaj
Daut Rexhepi
Sait Rushiti
Rexhep Selimi
Shaqir Shaqiri
Emrush Suma
Azem Syla
Sami Ukshini, komandant “Sokoli”
Shefit Xhaferi
Emrush Xhemajli
Muhamet Xhemajli
Avdyl Jakupi
Xhezair Shaqiri
Sami Lushtaku
Nevzat Halili
Ramiz Lladrovci
Naser Kelmendi
Besnik Kelmendi
Elvis Kelmendi
Liridon Kelmendi
Tom Doshi e
Vangjush Dako
Sali Berisha

 

Sot listës iu shtuan dy shqiptarë nga Shqipëria:

Aqif Rakipi

Yll Ndroqi

 

Ndërkohë, nga lista sot janë larguar këto shqiptarë:

Haradin Bala nga Kosova

Sabit Gashi nga Kosova

Xhemajl Hyseni nga Llojani, Kumanova e MV

Jonuz Musliu nga Lugina e Preshevës, Serbi (Ndërroi jetë më datë 18 janar 2018)

Sait Rushiti nga Tetova e MV

Sait Ruxheti (shënim i redaksisë së KDP: bëhet për të njëjtin person Sait Rushiti, i cili ndoshta gabimisht është evidentuar dy herë. I njëjti ka ndërruar jetë në burg para disa vitesh)

 

 

 

Të fundit