E diel, 23 Qershor, 2024

Vdiq personi që iu transplantua zemra e derrit

Ka vdekur personi i parë në botë të cilit i ishte transplantuar zemra e derrit, e modifikuar gjenetikisht.

David Bennett, që vuante nga një sëmundje e pashërueshme e zemrës, mbijetoi për dy muaj pasi kreu operacionin në Shtetet e Bashkuara.

Por, gjendja e tij shëndetësore nisi të përkeqësohej disa ditë më parë, thanë doktorët e tij në Balitmor dhe 57-vjeçari vdiq më 8 mars.

Bennett i kuptonte rreziqet e këtij operacioni dhe para se të operohej kishte thënë se procedura ishte “ekspertimet”.

Të fundit