E enjte, 22 Shkurt, 2024

INFOGRAFIKË / MAQEDONIA E VERIUT DUKSHËM ME MË PAK MJEK SESA MESATARJA E BE-së, SPITALET NUK HAPIN DYERT PËR PUNËSIME TË REJA

Vendet e Ballkanit Perëndimor kanë dukshëm numër më të vogël të mjekëve sesa mesatarja e Bashkimit Evropian (BE), që është 360 mjek në 100 mijë banorë, njofton KDP.

Sipas të dhënave zyrtare, Kosova qëndron më keq me vetëm 170 mjek, kurse në këtë nivel gjendet edhe Bosnja dhe Hercegovina me 212.3 mjek në 100mijë banorë. Maqedonia e Veriut ka 260, kurse Mali i Zi 265 mjek. Më afër mesatares evropiane është Serbia me 295.4 mjek në 100 mijë banorë.

 

Të fundit