E diel, 16 Qershor, 2024

INFOGRAFIKË / QYTETARËT E MAQEDONISË SË VERIUT DËSHIROJNË VENDE NË ADMINISTRATË, E JO NË SEKTORIN PRIVAT

Autor: Lorik Idrizi

Pjesa më e madhe e qytetarëve të Maqedonisë së veriut preferojnë punësime në administratën publike dhe shtetërore, e më pak në sektorin privat apo në organizatat ndërkombëtare, tregon studimi i FES, analizon KDP.

Disponimi për punësim në sektorin privat dhe organizatat ndërkombëtare shënon rënie ndër vite, kurse interesi për një vend pune në sektorin publik shënon rritje të vazzhdueshme. Një rritje të lehtë ka edhe preferenca për punësim në organizatat joqeveritare.

 

Të fundit