E diel, 14 Prill, 2024

VENDET E BALLKANIT – MIDIS DEMOKRACISË LIBERALE, ZGJEDHORE DHE AUTOKRACISË

Autor: Lorik Idrizi 

Vetëm Sllovenia përfaqëson vlerat e demokracisë liberale në Ballkan, ndërkohë që Serbia, Shqipëria dhe Mali i Zi karakterizohen si autokraci zgjedhore, tregon analiza e KDP duke u bazuar në raportin e Institutit për Demokraci në Universitetin e Gothenburgut.

Sipas raportit, Maqedonia e Veriut, Kosova dhe Bosnja e Hercegovina janë diku në mes, të ranguara si “demokraci zgjedhore”.

Më poshtë gjeni tabelën e renditjes në bazë të indeksit të demokracisë, me ç’rast në pozitën më të lartë është Sllovenia kurse në atë më të ulët gjendet Serbia.

Të fundit