E diel, 14 Prill, 2024

Subvencione për arsyeshmëri

Ne jemi duke përgatitur një projekt të ri me Serbezen, po shkëmbejmë ide për një produkt më të mirë gazetaresk me Arianin, unë kam pasur një bisedë shumë produktive me Igballen, me Flutrën do të shkojmë në të njëjtën ngjarje, me Semrën po bisedojmë për një kafe të re! Ky është një grup intelektualësh të suksesshëm, në pozicione, nga të cilat mund të mësohet, për të bashkëpunuar dhe që nuk presin subvencionet tuaja. E dinë se si! Janë vetvetja! Munden!

Shkruan: Katerina Topallova

Sa shqiptarë kanë bërë ankesa te Komisionin për diskriminimit se u janë shkelur të drejtat dhe nuk u është dhënë punë për shkak të përkatësisë etnike? A ka Grubi të dhëna të përafërta se sa njerëz jetojnë me këtë dhimbje? Në konferencën për shtyp të tij, më mungoi ky numër, në mënyrë që të gjithë si shoqëri të mund të angazhohemi që të t’iu bëjmë presion institucioneve që këta njerëz ta fitojnë drejtësinë.

Pyes veten se cili biznesmen do të presë degën në të cilën ai ulet dhe do të refuzojë një njeri të arsimuar, të aftë, punëtor që flet shqip dhe do të kontribuojë në zhvillimin e biznesit të tij, që do të sjellë para dhe të ketë sukses së bashku?

Sa nuk duhet ta doni popullin tuaj në mënyrë që ta zhvlerësoni, ta bindni se pa “ndihmë shtetërore” nuk mund të gjejnë punë dhe se vetëm partia juaj mund t’ia sigurojë jetesën, duke i punësuar ku të duan?

Shqiptarët janë të shkolluar, lexojnë, dinë, flasin, shkëmbejnë ide, përparojnë, janë në pozita drejtuese në kompani private, pronarë të mëdhenj, mos i fyeni duke i bërë turmë! Ata kanë një punë, kanë miq, ajo që të gjithëve na mungon në këtë vend është thjesht mendja e shëndoshë! A ka ndonjë subvencion për këtë?

Shqiptarët renditen mirë në tregun e punës, kanë njohuri dhe fuqi punëtore në të kaluarën. Imagjinoni që duhej të prisnin që partia juaj të dalë me këtë ide të zgjuar në mënyrë që ata të mund të gjejnë një punë!

Këto janë subvencione për vota dhe jo për punësimin e shqiptarëve. Këto janë subvencione që poshtërojnë popullin për të cilët e keni gojën plotë fjalë të mira. Këto janë subvencione për popullizmin e lirë. Këto janë subvencione të ndarjeve!

Ne nuk kemi nevojë për ndihmë nga shteti nëse ai punon me ndershmëri, nëse përpiqet të bëjë që të gjitha institucionet të funksionojnë, për të ndëshkuar ata që diskriminojnë dhe për të luftuar kundër kujtdo në shtet që ndihet i poshtëruar!

Na duhet mendja e shëndoshë! Çdo gjë tjetër mund ta bëjmë vetë!

Të fundit