E shtunë, 2 Mars, 2024

INFOGRAFIKË / JEHONA ZGJEDHORE ËSHTË RRITUR NË VAZHDIMËSI: SA DO TË JETË MË 15 KORRIK?

Autor: Lorik Idrizi

Dalja në zgjedhjet parlamentare ka shënuar rritje graduale nga vitit 2002 e këndej, tregojnë të dhënat zyrtare të analizuara nga KDP.

Jehona zgjedhore në zgjedhjet parlamentare të vitit 2002 ka qenë 55.9% e numrit të përgjithshëm të votuesve, në 2008 – 57.06%, në 2011 – 63.48%, në vitin 2014 – 62.26% dhe në vitin 2016 – 66.79% e numrit të përgjithshëm të votuesve, i cili zyrtarisht është 1.78 milion zgjedhës.

 

Të fundit