E enjte, 22 Shkurt, 2024

Shqipëria i del në ndihmë Italisë, i dërgon mjekë e infermierë

Qeveria e Shqipërisë ka marrë vendim për dhënien e ndihmës ndaj Italisë përmes personelit shëndetësor, mjekë dhe infermierë, për të përballuar e luftuar pandeminë e koronavirusit.

Përmes këtij vendimi, është miratuar një fond prej 11 milionë lekësh për të paguar 30 mjekët dhe infermierët që do të shkojnë të punojnë në Itali për të luftuar sëmundjen COVID-19.

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama shkoi të shtunën në Aeroportin ndërkombëtar të Shqipërisë “Nëna Terezë” për t’i përcjellë ata drejt Italisë.

Ai tha se mund të jetë e pabesueshme për dikë që Shqipëria, e cila vetë po përballet me krizë, po çon ndihmë të tillë me mjekët, që eventualisht do t’i duhen vendit.

Megjithatë, ai shtoi se vendi nuk mund t’i mbajë në pritje stafin mjekësor pa e ditur se kur i duhet, në kohën kur Italia ka më shumë nevojë.

“Sot ne nuk mund t’i mbajmë forcat rezervë në pritje që të hyjnë në luftë këtu, teksa në Itali ku po kurohen në spitale lufte edhe shqiptarë të plagosur nga armiku kanë një nevojë të jashtëzakonshme për ndihmë”, tha kryeministri shqiptar.

Ai rikujtoi se Italia ishte një nga shtetet më bujare në dhënien e ndihmave për rimëkëmbjen dhe rindërtimit të Shqipërisë pas tërmetit të 26 nëntorit.

“Kjo është një luftë ku askush nuk fiton dot i vetëm, dhe ju të dashur anëtarë të këtij misioni kurajoz për jetën, po niseni për një luftë që është edhe e jona”, tha Rama në prani të stafit shëndetësor.

Sipas vendimit, mjekët që dërgohen në Itali do të marrin një rrogë prej 3,000 eurosh ndërsa infermierët një rrogë prej 2,500 eurosh. Përzgjedhja e tyre është bërë nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale.

Të fundit