E diel, 19 Maj, 2024

INFOGRAFIKË / MALI I ZI DHE KOSOVA – IMPORTUES MË TË MËDHENJ TË USHQIMIT, PIJEVE DHE DUHANIT

Autor: Lorik Idrizi

Kosova dhe Mali i Zi janë të parat në rajonin e Ballkanit për importin e ushqimit, pijeve dhe duhanit, tregon analiza e KDP-së e bërë duke u bazuar në të dhënat e Eurostat.
Derisa ky lloj materiali përbën vetëm 5.7% të strukturës së importit në BE, 4.3% të Turqisë, 9.2% të Maqedonisë së Veriut dhe 8.4% të Serbisë, në importin e përgjithshëm të Malit të Zi marrin pjesë me 20.3%, në Kosovë me 19.9%, në Shqipëri me 15.4% kurse në BeH me 14.4%.

Të fundit